mai
16

TV 2 lager «barne-Idol»

TV 2s sangkonkurranse skal bli «større enn noensinne». Nå åpner konkurransen også opp for barn. Det synes reklamekjøper er en god idé.

Denne høsten ruller «Idol» over tv-skjermene for åttende gang. Realitykonkurransen har vært en stor suksess for TV 2 helt siden starten i 2003. Da syvende sesong ble sendt i fjor vår, dro den et snitt på 700.000 seere. Årets produksjon har allerede avholdt audition-runder i Bergen, Tromsø og Stavanger, men samtidig som det jaktes på deltakere over 16 år, skal TV 2 for første gang også avholde en «Idol»-konkurranse for langt yngre deltakere.

Etter det Kampanje kjenner til skal TV 2 ha kjøpt rettighetene til «Idol Kids». Den aller første barne-versjonen av «Idol»-konseptet ble sendt i USA i 2003, men det var først i 2012 at konseptet fikk fotfeste med produksjoner i Brasil, Puerto Rico, Tyskland, India og Portugal. I Tyskland kunne barn helt nede i fire år delta, noe som fikk det tyske barneombudet til å gå ut og advare foreldre mot å melde på barna sine.

– Skal maksimere formatet
TV 2-direktør Trond Kvernstrøm henviser til pressekontakt for «Idol», Bjarne Laastad, for en kommentar. Han vil verken bekrefte eller avkrefte planene.

– Vi har noen planer for «Idol» til høsten for å gjøre «Idol» større enn noensinne. Vi har vår største audition-runde noen gang og besøker flere steder i Norge enn noen gang tidligere. Vi har også flere dommere enn tidligere, fordi Tone Damli er ute i fødselspermisjon. Derfor får vi ekstra tilskudd på dommerfronten. I tillegg har vi litt andre planer, men hva det går i, er for tidlig å si, sier han til Kampanje.

Laastad understreker at «Idol»-formatet skal være gjenkjennelig.

– Men vi ønsker å maksimere formatet. I forrige runde hadde vi et jubileum å knytte oss opp mot, og som vi fikk veldig mye ut av. Folk ble minnet på hvor mye gøy de har hatt det med «Idol» opp igjennom. Vi vil sørge for å få det beste ut av alle elementene, dommerne og deltakerne, sier han.

– En måte å forynge seg på
Tv-sjef Morten Wiberg i mediebyrået Carat tror det kan være et lurt grep å la barn slippe til i «Idol».

– Det er i hvert fall en måte å tiltrekke seg familier på. Det er litt i tråd med det NRK har gjort med «Melodi Grand Prix Junior». Det kan være en måte å forynge seg på.

– Kan deltakerne bli for unge?

– Selv i «Norske Talenter» har vi sett barn ned i 6-årsalderen. Det tror jeg er helt akseptabelt.

– Er «Idol» fortsatt et slitesterkt format?

– Ja, jeg synes det står sterkt fortsatt, selv om seertallene er noe tilbakegående. Det er fortsatt såpass høy interesse for programmet, og det skal mye til for at nye konsepter skal levere like bra. Jeg synes det er fornuftig av TV 2 å fortsette på «Idol»-bølgen.

Saken er hentet fra Kampanje

http://www.kampanje.com/medier/article7358872.ece

Legg gjerne igjen en kommentar